2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Loppu vuosi
Vuosi kului hirveää vauhtia loppuun. Messukeskuksen näyttelykin oli ja meni. Lauantaina esitin Jannan (Kristala Cockwaves's Flower Girl) om. Marika Virtanen, joka oli junioriluokassa saaden EH:n. Esitin myös ystäväni Sannan bordercollie Hertan, joka sai H:n.
20.-21.12 matkustin Saarisen Tiinan ja Ylhäisen Annan kanssa Vilnaan viiden amerikancockerspanielin ja yhden jackrusselin kanssa. Rankka oli reissu mutta hauskaa oli. Kumpanakin päivänä esitin meidän terrieri vahvistus Lolan. Lolalle kumpanakin päivänä SERTI ja VARA-CACIB.

Nyt on vuosi saatu päätökseen. Vuosi oli unohtumaton ja kiitos kaikille mahtavasta vuodesta!! Katotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan...

Toivon kaikille menestyksekästä vuotta 2009!

15.-16.11. 2x Minsk KV
Tämä tyttö ei tahdo pysyä paikallaan. Taas tie vie ja tällä kertaa vähän pidemälle eli Valko- Venäjälle. Matkalle mukaan lähti Inkku, Mea ja Hirvosen Tiinan Aku (Heathermoor Belgarion) sekä Maatu kahden oman koiran kanssa. Cairnit loistivat tällä reissulla taas hienosti. Inkku lauantaina ROP SERTI CACIB ja Aku VSP SERTI CACIB -> BLR CH! Sunnuntaina saimme myös kaiken, mutta Aku veti tällä kertaa pidemmän korren. Elikkäs Aku ROP SERTI CACIB ja Inkku VSP SERTI ja CACIB ja nyt myös BLR CH! Mea sai lauantaina vain ERI:n ja sunnuntaina sai EH:n. Sunnuntaina pääsin aivan uuden rodun kanssa kehään. Hihnan päähän tuli bostoninterrieri Uno (Barroco´s Unforgettable), joka oli ROP +SERTI CACIB. Raskas oli reissu, mutta se kannatti. Kiitos Maatulle matka seurasta!
Mea

Inkku

Kuvat Matleena Myyryläinen


9.11. Tarto KV
Taas oli aika matkustaa koirien kanssa ulkomaille. Tartoon lähti Inkku ja Salla Vuokilan Saku (Sandico Sky Harbour). Saku voitti urokset ja sai CACIBIn ja SERTIN -> EST CH! Onnea Salla! Inkku otti mallia voittaen nartut ja sai ensimmäisen CACIBn! Inkku vei pidemmän korren ollen ROP ja Saku oli VSP. Kiitos Outille Sakun esittämisestä! Cairnit arvosteli Leif Ragnar Hjorth, Norja

Inkku ja Saku


26.10 Seinäjoki KV
Itse taas reissatessani äiti matkusti ystävällisesti Inkun kanssa Seinäjoelle. Nicholas White, Irlanti toimi tuomarina ja Inkku tällä kertaa ERI2 nuorten luokassa. Kiitos Matleenalle Inkun esittämisestä!!

27.-28.9 Eckerö
Lähdin ilman omia koiria matkaan. Ilman koiria en kuitenkaan lähtenyt vaan mukaan lähti Mona (Metsosuon Mona) om. Salla Korkki ja Pinja. Lauantaina kehässä oli Mona ja tuloksena avoimesta luokasta EH2. Tuomarina oli Hans Lehtinen. Sunnuntiana oli vuorossa Pinja tuloksella ERI2 valioluokassa. Cockerit arvosteli Kenneth Edh, Ruotsi.
Olin esittämässä myös kennel Benchmarkin walesinspringerspanieli kasvattaja ryhmässä. Esitin Jessican (Benchmark Ie Ie Ie). Ryhmä oli ROP ja BIS! Onnea Anett ja Mariann!

Pentujen tuloksia
Sissin muutkin pennut ovat käyneet näyttelyissä ahkerasti.

Leavenworth Blondes Have Fun (om. Marika Toivoniemi)
Haukipudas rn 28.6. tuom. Tapio Ranta JUN EH1
Oulu KV 12.7. tuom. Michael Buckley, USA JUN EH2
Ylivieska KV 19.7 tuom. Rita Kadike-Skadina, Latvia JUN EH2

Leavenworth Blonde Magic (om. Maija Matikka)
Järvenpää 28.6 tuom. Annamaria Tarjan, Unkari NUO ERI2
Mäntsälä 29.6 tuom. Paavo Mattila NUO ERI2 VARA-SERTI

Kiitos omistajille aktiivisuudesta!

7.9. Helsinki
Helsingin näyttelyssä pääsin tutustumaan uuteen tuttavuuteen, saksanseisoja Monaan (Metsosuon Mona). Monan omistaa Salla Korkki. Mona voitti avoimenluokan erillä ja oli lopussa vielä PN2 ja sai vara-sertin. Saksanseisojat arvosteli Pam Blay, Englanti. Meidän tuttavuus ei jää tähän yhteen näyttelyyn. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

17.8. Heinola
Sunnuntaina oli vuorossa Heinolan näyttely jonne cairneja oli ilmoitettu 50 kpl! Tuomariksi oli kutsuttu Pirjo Hjelm. Inkku oli nuortenluokassa EH4. Sissi voitti valioluokan erillä ja oli 29:stä nartusta 3.! Sandico- kasvattaja ryhmässä esitin Sakun (Sandico Sky Harbour) ja ryhmä oli ROP-kasvattaja.

16.8 Kouvola
Aika palata arkeen ja kouluun. Ja myöskin Suomen näyttelyt kutsuivat. Kouvolaan oli ilmoitettu meidän kummatkin cairnit Maija Mäkisen arvosteltavaksi. PU luokassa esitin Sissin veljen Ruffen (Leavenworth Wish Of My Soul) om. Katri ja Simo Valjakka. Ruffe oli PU3. Inkku voitti ensiksi nuortenluokan erillä ja oli lopuksi PN3 ja sai VARA-SERTI:n. Sissi oli valioluokassa toinen erillä ja oli viimeinen joka tippu PN sijoituksilta. Kummatkin tytöt osallistuivat myös Anjan kasvattajaluokkaan joka oli 2.

Itse ollessani näyttelyssä äiti suunnisti Donnan kanssa Sammatin taippareihin. Paukkuarkuus häiritsi hakuosuutta ja tuloksena SPA0.

10.8. Helsinki
Itse vietin viimeistä viikonloppua Englannissa niin äitini reissasi Helsinkiin cairnityttöjen kanssa. Inkku voitti nuortenluokan ja oli lopulta PN4! Kiitos Anjalle Inkun esittämisestä! Sissi oli valioluokassa ERI3 Hilden esittämänä. Kiitos Hilde! Cairnit arvosteli Colette Muldoon, Irlanti.

19.-20.7. Minsk 2x KV
Itse reissatessani vielä Englannissa vanhempani lähtivät hieman pidemmälle reissulle Minskiin Valko-Venäjälle. Kummatkin cairnit lähtivät mukaan. Sekaannusten vuoksi lauantaina kehässä oli vain Inkku tuloksella ROP-juniori ja junuorisert ja on nyt myös BLR JMVA!. Sunnuntaina myös Sissi pääsi kehään ollen valioluokan toinen. Inkulle sama tulos kuin launtaina. Kiitos vanhemmilleni!!

9.7. Kuulumisia
26.6. matkustin Englanitiin tyossaoppimaan. Kiitokset Michael ja Jason (Kennel Afterglow) tasta mahdollisuudesta! Kahdessa nayttelyssa olen paassyt jo kaymaan ja tahan asti on ollut aivan mahtavaa!
Omat koirat ovat aitin hoivassa kotona.
30.6. sain aidilta hyvia uutisia Sissi oli saanut FCI:lta vahvistuksen ja on nyt virallisesti Kansainvalinen valio! Seka aiti etta koirat saavat viettaa melko rauhallisen kesan vain loikoillessa. Nayttelyita katsellaan tarkemmin syksymmalla kun kotiudun taalta.

14.-15.7 Kotka KV
Lauantaina meidän kummatkin cairnit olivat kehässä. Inkku oli nuorten luokassa ERI1 ja sai VARA-SERTI:n. Sissi oli valioluokassa toinen ja lopuksi PN4. Cairnit arvosteli Veli-Pekka Kumpumäki.

Sunnuntaina kävin samassa näytteyssä esittämässä Pinjan, joka oli valiluokassa ERI2. Cockerit arvosteli Tino Pehar, Kroatia. Sissi osallistui junior handleriin Hilde-Marie Fredrikssonin kanssa, mutta hyvästä suorituksesta huolimatta he jäivät ilman sijoitusta.

8.6. Lohjan rn
Lohjalle suunnistimme Marikan ja kolmen koiran kanssa. Pennuissa esitin Maurin, joka oli VSP-pentu ja Jannan tuloksena ROP-pentu. Pinja oli PN2. Cockerit arvosteli Merja Ylhäinen.
Mauri VSP-pentu& Janna ROP-pentu


7.6. Cockerspanieleiden erikoisnäyttely
Erikoisnäytelyssä kävin esitämäässä muutaman koiran. Pennuissa esitin ensiksi Maurin (Kristala Cockwave's First One) joka oli luokassaan 4. Narttu pennuissa esitin Jannan (Kristala Cockwave's Flower Girl) joka oli luokassaan 3. Pennut arvosteli Michael Gadsby, Englanti. Nartuissa esitin Pinjan joka oli valioluokassa ERI4. Nartut arvosteli Michael Parkinson, Englanti.
Mauri

Janna


31.5-1.6 Voittajaa ja erikoisnäyttelyitä
Taas kutsui Baltia ja tällä kertaa Eestin Voittaja näyttely ja erikoisnäyttelyt. Matkaan lähdimme viiden koiran kanssa. Kolme cockeria ja meidän cairnit. Lauantaina oli vuorossa erikoisnäyttelyt spanieleille ja terriereille. Ensimmäisenä esitin Jannan (Kristala Cockwave's Flower Girl) joka oli ROP-pentu ja myöhemmin hienosti BIS-pentu!! Onnea Marikalle! Esitin mys Pinjan, joka oli valioluokassa ERI2. Cockerit arosteli Petr Studenik, Tsekki. Terrierien erikoisnäyttelyssä Inkku voitti koko potin ollen ROP&ROP- juniori saaden myös juniori serti. Sissi oli PN2.

Inkku ROP&ROP-JUNIOR

Janna BIS-pentu

Sunnuntaina vuorossa oli sitten Eestin Voittaja näyttely. Taas alotettiin cockereilla joissa esitin kaikki kolme mukana ollutta cockeri. Ensiksi Janna oli pennuissa 2. KP:lla. Mikki oli avoimessa luokassa ERI2 ja lopuksi PU4 ja Pinja oli valioluokassa taaskin toinen ja lopuksi PN4. Cocerit arvosteli Daniela Radu, Romania. Inkku jatkoi loistavaa edustustaan ja oli taas ROP&ROP-juniori ja sai kolmannen juniori sertin ja on nyt EST JMVA! Ja tittelirivin jatkoksi tuli myös EST JV-08. Sissi oli PN2 sai CACIBIN ja sai omalle rivilleen jatkoksi ESTV-08. Cairnit arvosteli Benny Blid von Schedvin, Ruotsi. Inkku teki loistavan lopetuksen reissullemme ollen päivän päätteeksi vielä RYP4!! SUURET KIITOKSET Matleenalle Inkun esittämisestä ryhmäkehässä. Terrieriryhmän arvosteli Igor Selimovic, Kroatia

Inkku RYP4

Meidän matkatessa ulkomailla Sissin pentu Mari (Leavenworth Blonde Magic) osallistui Suomessa cainien erikoinäyttelyyn ja sai nuorten luokassa hienosti ERI:n. Tuomarina oli Kevin Holmes.

24.-25.5 Helsinkin ja Hamina
Launataina suoritin Aptus Showssa viimeisen kehäsihteeri harjoitteluni. Nyt varsinainen kortti on enää postitusta vaille.

Sunnuntaina suuntasimme Haminan KV näyttelyyn. Ensiksi esitin Pinjan joka oli ERI3 ja PN4. Myös Sissi oli kehässä melkein samalla tuloksella. Sissille ERI2 PN4. Cairnit arvosteli Tanya Ahlman-Stockmari ja cockerit Reia Leikola-Walden

26.4. Lahti KV
Matkustin Lahteen esittämään Mean. Saksanseisojat arvosteli Peter Berchtold. Mea oli VSP ja sai SERTI:n ja ensimmäisen CACIBI:n. Onnea!


19.-20.4 Loviisa ja Pyhäsalmi
Lauantaina suunnistimme Marikan ja Pinjan kanssa Loviisan ryhmänäyttelyyn, jonne cockereita arvostelemaan oli kutsuttu Merja Ylhäinen. Tuomari piti Pinjasta hyvinkin paljon, mutta harmittavasti Pinja ontui kehässä jostakin syystä eikä tuomari pystynyt arvostelemaan Pinjan liikkeitä joten tuloksena oli vain EVA.

Sunnuntaina ajoimme pitkän matkan Pyhäsalmelle, jonne oli ilmoitettu Sissi ja hänen pentu Minni (Leavenworth Blonds Have Fun om. Marika Toivoniemi). Minni oli junioriluokassa ERI2. Sissi voitti valioluokan ERI:llä ollen lopuksi PN3. Cairnit arvosteli Markku Kipinä.

5.4. Rakvere
Auton nokka suunnistettiin taas Baltiaa kohti, mutta tällä kertaa ei menty Viroa kauemmas. Cairnien kanssa siis matkustimme Rakveren kaikkienrotujen näyttelyyn ja olimme paikalla ainoat cairnit. Cairnit arvosteli Marja Talvitie. Inkku edusti taas loistavasti ollen ROP, ROP-jun. ja sai myös juniorisertin. Sissi-äiti sai jäädä toiseksi ollen PN2.

29.-30.3 Kiljava
Edustin kouluani Sakki ry:n liittokouksessa. Ja jottei aika kävisi tylsäksi niin istun nyt sitten Sakki:n hallituksessa varajäsenenä. Pesti on kaksi vuotinen. Olen otettu tästä ja odotan mielenkiinnolla mitä eteeni tulee.

24.3. Lappeenranta KV
Sissi ja Inkku osallistuivat Lappeenrannan KV näyttelyyn, jonne cairni tuomariksi oli kutsuttu Harri Lehkonen. Inkku oli junioriluokassa EH2. Tuomari piti kovasti, mutta tyttö on vielä kovin pentumainen ja turkki on vähän lyhyessä kunnossa. Sissi menestyi sitten paremmin. Ensiksi Sissi voitti valioluokan ERI:llä ja oli lopuksi vielä PN4 ja sai vara-cacib:in.

15.-16.3 Liettuan&Latvian Voittaja
Matkustimme Kaisan kanssa pitkän ja rankan reissun, mutta se kannatti. Kiitos Kaisalle ihanasta ja hauskasta matkasta! Lauantaina oli vuorossa Liettuan Voittaja- näyttely. Ensiksi esitin Kaisan islanninlammaskoira Zuigon (Vuoreksen Zuigo), joka oli ROP SERTI:n ja CACIB:in kera ja tuli samalla Liettuan muotovalioksi sekä LTUV-08. Seuraavaksi kehään menivät meidän cairni tytöt. Inkku oli hienosti ROP-juniori ja sai junioriserti ja LTUJV-08. Sissi jatkoi samaa rataa ollen ROP, myös SERTI:n ja CACIB:in sekä LTUV-08 kanssa. Mukana oli myös Mea, joka sai vain EH:n. Islanninlammaskoirien tuomari oli Natalja Nekrosiene,Liettua. Cairnien tuomarina toimi Hans v.d. Berg, Hollanti ja saksanseisojilla Andars Korozs, Unkari.

Sunnuntaiksi suuntasimme jo Latviaan, jossa osallistuimme samalla kokoonpanolla Latvian Voittaja- näyttelyyn. Taaskin ensiksi kehässä kävin Zuigon kanssa ja Zuigo oli taas ROP SERTI:n ja CACIB:in ja tuli myös Latvian valioksi + LVV-08. Islanninlammaskoirat arvosteli Rita Kadike-Skadina,Latvia. Sitten kehässä kävi Mea, joka oli tällä kertaa PN2 ja sai myös SERTI:n. Seisojien tuomarina oli Eugen Megelea, Romania. Lopuksi loistavaa reissuamme jatkoivat cairnityttömme. Inkku yllätti voittamalla kaikki ollen ROP ja sai myös juniorisertin ja lisäksi LVV-08. Sissi kruunasi Janeten esittämänä tyttöjen kaksoisvoiton ollen PN2 saaden SERTI:n ja CACIB:in tullen näin Latvian valioksi ja sai viimeisen cacibin KANSAINVÄLISEN VALION arvoa varten. Suuret kiitokset Janetelle Sissin esittämisestä! Cairnit arvosteli George Shchogol, Georgia.

1.-2.3. Hyvinkää
Suoritin viikonloppuna kehäsihteerikurssin hyväksytysti ja nyt olisi vielä harjoittelut edessä, joita on viisi kpl.

2.2. Match Show, Kannus
Mimmin sairastaessa kotona on Inkku ollut jo pidemmän aikaan mukanani Kannuksessa ja päätimme ottaa kaiken ilon irti ja pääsimme treenaamaan vähän näyttelyitäkin. Osallistuimme Kannuksessa Dogness- hallilla pidettyyn mätsäriin, jossa oli erittäin paljon koiria. Inkku meni vielä pentuihin, joita oli ilmoitettu päälle 30 koiraa. Inkku sai punaisen nauhan ja oli hienosti vielä PUN3. Inkku jaksoi hyvin esiintyä loppuun asti, mutta kun piti kuvia ottaa niin tyttö ei enää jaksanutkaan seisoa.

6.1. Kajaani KV
Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tämän vuoden aloitti Sissin pentu Leavenworth Blonds Have Fun "Minni" (om. Marika Toivoniemi) ollen Kajaanissa hienosti EH1! Cairnit arvosteli Rajko Rotner, Slovenia.